Navigation Menu
Warsztaty serowarskie, Lublin
Lista uczestników jest już zamknięta. Jak przedstawia się program warsztatów?
10:30 zbiórka uczestników w EkoBazarze
11:00 - 11:15 prezentacja Doliny Ekologicznej Żywności (Teresa Borzęcka ze Stowarzyszenia Ekolubelszczyzna) oraz EkoBazaru (Katarzyna Wasąg)
11:15 – 11:30 prezentacja procesu produkcji krok po kroku (Ireneusz Mazurek)
11:30 – 12:00 krótki wykład na temat produkcji serów (Ireneusz Mazurek)
12:00 – 13:30 przygotowywanie sera pod kierunkiem prowadzącego (Ireneusz Mazurek)
13:30 – 14:00 degustacja serów oraz innych produktów EkoBazarowych (catering)
14:00 – 15:00 przygotowywanie sera pod kierunkiem prowadzącego (Ireneusz Mazurek)
15:00 – 15:15 podsumowanie i zakończenie warsztatów (Katarzyna Wasąg)
Obszerna relacja z warsztatów w następnym tygodniu!