Navigation Menu
I EKOFORUM
Program EKOFORUM był dokładnie wpasowany w potrzeby odbiorców.
11.00 - 11.45 |
Systemy produkcji rolniczej w badaniach IUNG – PIB. Dr Jarosław Stalenga |
11.45 - 12.30 |
Program rolnośrodowiskowy jako narzędzie ochrony środowiska przyrodniczego na obszarach wiejskich. |
12.30 – 13.15 |
Degustacja produktów ekologicznych |
13.15 – 14.00 |
Rolnictwo ekologiczne, zasady funkcjonowania, stan i perspektywy rozwoju w Polsce. |
14.00 – 14.45 |
Klaster Dolina Ekologicznej Żywności jako platforma współpracy i promocji rolnictwa ekologicznego. Badania nt. rynku żywności ekologicznej. |
14.45 |
Dyskusja. Panel ekspertów. |
11.00 - 11.45 |
Systemy produkcji rolniczej w badaniach IUNG – PIB. Dr Jarosław Stalenga |
11.45 - 12.30 |
Program rolnośrodowiskowy jako narzędzie ochrony środowiska przyrodniczego na obszarach wiejskich. |
12.30 – 13.15 |
Degustacja produktów ekologicznych |
13.15 – 14.00 |
Rolnictwo ekologiczne, zasady funkcjonowania, stan i perspektywy rozwoju w Polsce. |
14.00 – 14.45 |
Klaster Dolina Ekologicznej Żywności jako platforma współpracy i promocji rolnictwa ekologicznego. Badania nt. rynku żywności ekologicznej. |
14.45 |
Dyskusja. Panel ekspertów. |
Na Ekoforum zjawili się przedstawiciele Samorządu lokalnego, rolnicy oraz nauczyciele i uczniowie Zespołu Szkół Agrobiznesu w Klementowicach. Prelekcje zostały przyjęte z entuzjazmem, a degustacja ekologicznych produktów wywołała same pozytywne komentarze. Degustowano produkty Czlonków klastra DEŻ - sękacze i ekologiczne ciasteczka firmy Zaniewicz i ekologiczne wędliny Zakładu Mięsnego Wasąg.