Navigation Menu
Żeń-szeń na zimowe przesilenie!
Lek na prawie wszystko
Niektórzy mówią na żeń-szeń - „wszechlek”. Ta nazwa mówi wszystko. Żeń-szeń wspomaga leczenie chorób sercowo-naczyniowych, schorzeń układu pokarmowego i moczowego oraz obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi. Potrafi także stymulować nasz układ odpornościowy, zwiększając odporność m.in. na grypę i opryszczkę.
Dodatkowy zastrzyk energii
Poza właściwościami leczniczymi żeń-szeń ma wiele dodatkowych zalet. Czy wiedzieliście, iż ta niepozorna roślinka jest w stanie pobudzać ludzki umysł i przeciwdziałać zmęczeniu? W okresie przesilenia zimowo-wiosennego, kiedy większość z nas odczuwa brak energii i ciągłe znużenie, warto pomyśleć o uzupełnieniu swojej diety o żeń-szeń.
Zażywanie żeń-szenia
Jak to zrobić? Nic prostszego. Żeń-szeń można żuć lub parzyć w postaci herbaty. Jego działanie można spotęgować wzbogacając swoją dietę o inne ekologiczne zioła, orkisz, topinambur, a także oleje lniany i rzepakowy.
Obok żeń-szenia wszystkie z ekologicznych produktów wymienionych powyżej można nabyć u jednego z naszych klastrowiczów. Wszelkie niezbędne informacje znajdziecie na stronie firmy Sławomira Chmiela „Ekologiczna Plantacja Żeń-szeń” - www.zenszen.com