Menu nawigacyjne
- Aktualności
- 5. czerwca Dniem Bez Prasowania
- "Zdrowa gleba, zdrowa roślina, zdrowy człowiek", konferencja PIRE, 9. listopada 2022 r.
- „EkoLubelszczyzna” na Lubelskim Pikniku Naukowym, niedziela 11. września b.r.
- Wrześniowe imprezy na lubelskim Placu Teatralnym
- Światowy Dzień Środowiska i Manifest „Only One Earth”
- Światowy Dzień Środowiska i obchody 50-lecia Konferencji Sztokholmskiej
- "Ekologiczna Wyspa" na Pikniku Naukowym Lubelskiego Festiwalu Nauki
- „Na kulinarnym szlaku Wschodniej Polski” i „Festiwal Wina”
- Walne zebranie Stowarzyszenia "EkoLubelszczyzna"
- Piknik Ekologiczny w Opolu Lubelskim
I EKOFORUM
Program EKOFORUM był dokładnie wpasowany w potrzeby odbiorców.
11.00 - 11.45 |
Systemy produkcji rolniczej w badaniach IUNG – PIB. Dr Jarosław Stalenga |
11.45 - 12.30 |
Program rolnośrodowiskowy jako narzędzie ochrony środowiska przyrodniczego na obszarach wiejskich. |
12.30 – 13.15 |
Degustacja produktów ekologicznych |
13.15 – 14.00 |
Rolnictwo ekologiczne, zasady funkcjonowania, stan i perspektywy rozwoju w Polsce. |
14.00 – 14.45 |
Klaster Dolina Ekologicznej Żywności jako platforma współpracy i promocji rolnictwa ekologicznego. Badania nt. rynku żywności ekologicznej. |
14.45 |
Dyskusja. Panel ekspertów. |
11.00 - 11.45 |
Systemy produkcji rolniczej w badaniach IUNG – PIB. Dr Jarosław Stalenga |
11.45 - 12.30 |
Program rolnośrodowiskowy jako narzędzie ochrony środowiska przyrodniczego na obszarach wiejskich. |
12.30 – 13.15 |
Degustacja produktów ekologicznych |
13.15 – 14.00 |
Rolnictwo ekologiczne, zasady funkcjonowania, stan i perspektywy rozwoju w Polsce. |
14.00 – 14.45 |
Klaster Dolina Ekologicznej Żywności jako platforma współpracy i promocji rolnictwa ekologicznego. Badania nt. rynku żywności ekologicznej. |
14.45 |
Dyskusja. Panel ekspertów. |
Na Ekoforum zjawili się przedstawiciele Samorządu lokalnego, rolnicy oraz nauczyciele i uczniowie Zespołu Szkół Agrobiznesu w Klementowicach. Prelekcje zostały przyjęte z entuzjazmem, a degustacja ekologicznych produktów wywołała same pozytywne komentarze. Degustowano produkty Czlonków klastra DEŻ - sękacze i ekologiczne ciasteczka firmy Zaniewicz i ekologiczne wędliny Zakładu Mięsnego Wasąg.