" />

I EKOFORUM

Autor: Biuro Prasowe klastra DEŻ Data: 2011-04-20
11.04.2011 r. w Klementowicach w Zespole Szkół Agrobiznesu odbyło się I z cyklu EKOFORUM pt. Systemy produkcji w rolnictwie. Rolnictwo ekologiczne jako jeden z systemów produkcji rolniczej – podstawy prawne, zasady funkcjonowania. Możliwości współpracy w ramach projektu „Rozwój klastra Dolina Ekologicznej Żywności”

Program EKOFORUM był dokładnie wpasowany w potrzeby odbiorców. 

Wykład doktora Jarosława Stalęgi Wystąpienie doktor Beaty Feledyn-Szewczyk Wykład doktora Krzysztofa Jończyka

11.00  - 11.45

Systemy produkcji rolniczej w badaniach IUNG – PIB.

Dr Jarosław Stalenga

11.45 - 12.30

Program rolnośrodowiskowy jako narzędzie ochrony środowiska przyrodniczego na obszarach wiejskich.
Dr Beata Feledyn Szewczyk

12.30 – 13.15

Degustacja produktów ekologicznych

13.15 – 14.00

Rolnictwo ekologiczne, zasady funkcjonowania, stan i perspektywy rozwoju w Polsce.
Dr Krzysztof Jończyk

14.00 – 14.45

Klaster Dolina Ekologicznej Żywności jako platforma współpracy i promocji rolnictwa ekologicznego. Badania nt. rynku żywności ekologicznej. 
Dr Krzysztof Jończyk

14.45

Dyskusja. Panel ekspertów.

11.00  - 11.45

Systemy produkcji rolniczej w badaniach IUNG – PIB.

Dr Jarosław Stalenga

11.45 - 12.30

Program rolnośrodowiskowy jako narzędzie ochrony środowiska przyrodniczego na obszarach wiejskich.
Dr Beata Feledyn Szewczyk

12.30 – 13.15

Degustacja produktów ekologicznych              degustacja ekologicznych produktów - w tle piekne Sękacze firmy Zaniewicz

13.15 – 14.00

Rolnictwo ekologiczne, zasady funkcjonowania, stan i perspektywy rozwoju w Polsce.
Dr Krzysztof Jończyk

14.00 – 14.45

Klaster Dolina Ekologicznej Żywności jako platforma współpracy i promocji rolnictwa ekologicznego. Badania nt. rynku żywności ekologicznej. 
Dr Krzysztof Jończyk

14.45

Dyskusja. Panel ekspertów.

Na Ekoforum zjawili się przedstawiciele Samorządu lokalnego, rolnicy oraz nauczyciele i uczniowie Zespołu Szkół Agrobiznesu w Klementowicach. Prelekcje zostały przyjęte z entuzjazmem, a degustacja ekologicznych produktów wywołała same pozytywne komentarze. Degustowano produkty Czlonków klastra DEŻ - sękacze i ekologiczne ciasteczka firmy Zaniewicz i ekologiczne wędliny Zakładu Mięsnego Wasąg. 

ekologiczne wEdliny firmy Jasiołka

" data-send="false" data-width="450" data-show-faces="false">