Menu nawigacyjne
- Aktualności
- 5. czerwca Dniem Bez Prasowania
- "Zdrowa gleba, zdrowa roślina, zdrowy człowiek", konferencja PIRE, 9. listopada 2022 r.
- „EkoLubelszczyzna” na Lubelskim Pikniku Naukowym, niedziela 11. września b.r.
- Wrześniowe imprezy na lubelskim Placu Teatralnym
- Światowy Dzień Środowiska i Manifest „Only One Earth”
- Światowy Dzień Środowiska i obchody 50-lecia Konferencji Sztokholmskiej
- "Ekologiczna Wyspa" na Pikniku Naukowym Lubelskiego Festiwalu Nauki
- „Na kulinarnym szlaku Wschodniej Polski” i „Festiwal Wina”
- Walne zebranie Stowarzyszenia "EkoLubelszczyzna"
- Piknik Ekologiczny w Opolu Lubelskim
Konferencja klastrowa PARP
Konferencja ta zorganizowana została w ramach projektu „Polskie klastry i polityka klastrowa” , którego głównym celem jest wzmocnienie polskich klastrów, podniesienie ich konkurencyjności i zdolności innowacyjnej poprzez rozwój kapitału ludzkiego oraz poprzez podniesienie efektywności kształtowania polityki klastrowej. W konferencji uczestniczyło wielu klastrowiczów z województwa lubelskiego, a także przedstawiciele klastra Dolina Ekologicznej Żywności. Dr inż. Barbara Szymoniuk, prezes Stowarzyszenia "EkoLubelszczyzna", prezentowała temat ważny dla przedsiębiorców oraz producentów żywności ekologicznej: Kreowanie rynku ekoproduktów po stronie podaży i popytu na przykładzie klastra Dolina Ekologicznej Żywności. Wśród uczestników konferencji byli przedstawiciele klastrów z Hiszpanii , Francji i Włoch, którzy na przykładzie doświadczeń we własnych krajach omówili działania i bariery w realizacji zadań w klastrach. Na konferencyjnej wystawie nasz klaster promował żywność ekologiczną produkowaną przez przedsiębiorstwa zrzeszone w klastrze poprzez ekspozycję materialów informacyjnych oraz degustację wyrobów. Stoisko zaaranżowała Pani Teresa Borzęcka (kierownik Biura DEŻ). W konferencji i wystawie uczestniczyli także producenci: Panowie Tomasz Obszański i Sławomir Chmiel.